Obligatoriska ventilationskontroller är som namnet antyder obligatoriska

Ofta fungerar ventilation problemfritt, det är sällan det blir några större problem med det, åtminstone inte om det är ett nyindraget och installerat system. Då fungerar det oftast bra i många år innan det blir några direkta problem eller fel med det. Sen är det klart att det finns annat som spelar in i det också, exempelvis det här med OVK och att få det gjort.

OVK är en obligatorisk ventilationskontroll som liksom namnet antyder är obligatorisk, det går helt enkelt inte att välja bort det utan det är någonting som man bör och behöver göra för att garantier och liknande för ventilationssystemet ska vara giltigt. Jag tycker att hela den här grejen med OVK och är smart och vet att de på J2 Ventilationsteknik AB är väldigt snabba på att utföra det också, så det är absolut ingenting jobbigt.

Ändå hör jag ganska många klaga över det, att de måste göra det och att det är så jobbigt, vilket det verkligen inte är. Det enda som kan tänkas vara jobbigt med det är att man måste lyfta luren och ringa till J2 Ventilationsteknik AB och be dem komma över för att göra OVK:n. Har man väl gjort det så är det ingenting kvar för en själv att göra utan sen fixar de ju allting åt en. Så förstår verkligen inte problemet och jag skulle absolut inte risker att förlora garantin på mitt ventilationssystem bara för att jag var lite för lat för att ringa och få gjort en kontroll.

Du gillar kanske också...